Blue Legal

Interview Fons SmidOut Of The Blue 
In deze editie stelt onze collega Fons Smid zich aan u voor! Met ingang van juni 2017 is hij als advocaat werkzaam bij Blue Legal. Op het gebied van Arbeidsrecht en op het specialistische vlak van het (openbaar en bijzonder) Onderwijsrecht heeft hij al vele jaren ervaring en staat hij u graag met raad en daad bij! 

Even voorstellen
Mijn carrière is begonnen bij een middelgroot advocatenkantoor in Boxtel en daar is mijn passie voor Arbeidsrecht gewekt! Vervolgens ben ik via een ander advocatenkantoor en een grote rechtsbijstandverlener naar deze prachtige “blue” voordeur geleid, waar ik sinds juni met veel plezier werk. 

In mijn vrije tijd kunt u mij tegenkomen bij het theater of tijdens het hardlopen. Verder geniet ik graag van quality time met mijn gezin. Ook sta ik daarnaast graag op de mooie witte ski pistes.

Wat vind je het meest aansprekende aan je vakgebied?  
De snelheid van handelen, het praktisch meedenken met de cliënt en (zonodig) onderhandelen op het scherpst van de snede, zijn zaken die mij enorm aanspreken binnen het Arbeidsrecht en eigenschappen die ik mij in de loop der jaren eigen heb gemaakt. 

Het Arbeidsrecht is daarnaast enorm divers en omvangrijk. In mijn dagelijkse praktijk adviseer ik werkgevers over de juridische inrichting van het werkproces, arbeidsverhoudingen, personeelsregelingen en medezeggenschapsrecht kwesties. Verder procedeer ik voor zowel werkgevers als werknemers bij reorganisaties, geschillen met betrekking tot concurrentiebedingen en in ontslagprocedures. Ik ben echter ook thuis op het snijvlak van het Arbeidsrecht en het Ondernemingsrecht, door het verzorgen van het HR deel van de Due Diligence bij bedrijfsovernames.

Wat is de interessantste ontwikkeling binnen je vakgebied? 
Dat is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) die sinds 2015 gefaseerd is ingevoerd. Deze wet heeft het Arbeidsrecht aardig op zijn kop gezet en heeft absoluut voor interessante ontwikkelingen gezorgd, die zelfs tot op de dag van vandaag de gemoederen aardig bezig houden. De WWZ heeft ook grote invloed gehad op het Onderwijsrecht, aangezien deze Wet tevens van toepassing is verklaard op werknemers in het bijzonder onderwijs. 

Wat is het meest aansprekende onderdeel aan het werken bij Blue Legal?
Dat is de prettige, collegiale samenwerking binnen Blue Legal. We werken binnen Blue Legal echt als een team en maken waar nodig gebruik van elkaars expertise om de cliënt optimaal te kunnen bedienen. Verder ligt ons kantoor op een prachtige locatie in Breda en hebben we vele aansprekende cliënten om mee samen te werken!  

 

 

Home

Team

Expertises

klanten

informatie

Seminars

Contact

Algemene voorwaarden